Game Dev Contest
Join in on the Game Development contest with over $300 in prizes!
Banner Creation Contest!
Help the community out by creating your own version of the banner, and potentially having that as the main banner!
Resources
Check out our resources :D
Upgrade your account
Help out the community, and keep the website running and fully up to date by donating! :D
Resource icon

Main Menu on Map 1.10b (compatibility fix is now fixed. lol)

No permission to download
GO TO ADMIN PANEL > ADD-ONS AND INSTALL ABSTRACT SIDEBAR TO SEE FORUMS AND SIDEBAR

CT_Bolt

Global Moderator
Staff member
Resource Team
Joined
Nov 12, 2015
Messages
561
Points
248
RM Skill
Programmer
CT_Bolt submitted a new resource:
Main Menu on Map - Menu directly on Map (with events/animated tiles/etc. running in BG)

Menu directly on Map (with events/animated tiles/etc. running in BG)
Also added an optional 'Cancel' Command to the menu list.


Enjoy! Happy Game Making! (cute)(icecream)
Read more about this resource...
 
Last edited:

CT_Bolt

Global Moderator
Staff member
Resource Team
Joined
Nov 12, 2015
Messages
561
Points
248
RM Skill
Programmer
Do you have some sort of visual to display?
I'll upload a .gif soon but a still screenshot won't such much different (except the blurred bg). (cute)

What this does is it places the menu on the map instead of changing the scene to "scene_menu".
The events/animated tiles/map effects/etc. continue as normal (might make some of that optional) but the actual menu windows are created and added directly to "scene_map" now.
 

UngraguGaming

Villager
Joined
Mar 14, 2017
Messages
38
Points
38
RM Skill
Designer
Oof. How did that happen?
Also, that's neat--sounds great for if somebody's doing an active battle system, so they can't abuse the pause you get from opening the menu.
 

CT_Bolt

Global Moderator
Staff member
Resource Team
Joined
Nov 12, 2015
Messages
561
Points
248
RM Skill
Programmer
Oof. How did that happen?
Oh nothing major just forgot to add a refresh line for the status window when the menu is called...
JavaScript:
this._statusWindow.refresh();
... it's needed since it's not refreshed when the "Scene_Menu" is initialized since this no longer even uses "Scene_Menu". All fixed now.

Also, that's neat--sounds great for if somebody's doing an active battle system, so they can't abuse the pause you get from opening the menu.
Yeah definitely could be helpful with that (didn't even occur to me honestly lol. Good idea though). (cute)
...it's really basic at the moment and was really just a Base for another menu system I've created for an upcoming game I'm wokring on.
(Demo to be released soon... hopefully (cute))

Right now this plugin still uses Scene_Item, Scene_Skill, Scene_Equip, Scene_Status, Scene_Options, Scene_File, Scene_GameEnd for the each of the menu command's though instead of just opening up a window of their own so it's not 100% on solely on the map yet, just the main menu parts & added cancel (optional via the plugin).

PS. Added .gif to main post (choppy because my PC doesn't do great with ScreenCapture Software).
 

UngraguGaming

Villager
Joined
Mar 14, 2017
Messages
38
Points
38
RM Skill
Designer
PS. Added .gif to main post (choppy because my PC doesn't do great with ScreenCapture Software)
We've all been there.
Yeah definitely could be helpful with that (didn't even occur to me honestly lol. Good idea though). (cute)
Really? So, I'm assuming that means all of your project's encounters are random rather than evented.
For a while I was on the fence as to whether to do events or random for encounters. Landed on random after some struggle with events.
 

UngraguGaming

Villager
Joined
Mar 14, 2017
Messages
38
Points
38
RM Skill
Designer
I might consider seeing if one take this and apply it to Moghunter's Monogatari menu..... (hurt)
 
Top