Game Dev Contest
Join in on the Game Development contest with over $300 in prizes!
Banner Creation Contest!
Help the community out by creating your own version of the banner, and potentially having that as the main banner!
Resources
Check out our resources :D
Upgrade your account
Help out the community, and keep the website running and fully up to date by donating! :D
RPG Maker MV Mini-Map Plugin

RPG Maker MV Mini-Map Plugin 2.3.2

No permission to download
GO TO ADMIN PANEL > ADD-ONS AND INSTALL ABSTRACT SIDEBAR TO SEE FORUMS AND SIDEBAR

TheUnproPro

Boondoggle
Staff member
Resource Team
Partner
Joined
Oct 8, 2015
Messages
425
Points
280
RM Skill
Gamer
Thanks! Just be sure to manually include what ever files you might have used (such as the background image for the settings), because at the time I had no idea @require 1 was a thing xD
 

Nacura

NPC
Joined
Feb 4, 2018
Messages
10
Points
11
RM Skill
Pixel Artist
I had to remove the minimap, because when I put in the notes <mmForceOn> this caused me an error when loading the game, which is strange I even had to modify and remove some plugins, so it did not work, I'll try now if it works. I'll leave an image of the plugins that I have that may be incompatible with another plugin.
 

Attachments

TheUnproPro

Boondoggle
Staff member
Resource Team
Partner
Joined
Oct 8, 2015
Messages
425
Points
280
RM Skill
Gamer
I had to remove the minimap, because when I put in the notes <mmForceOn> this caused me an error when loading the game, which is strange I even had to modify and remove some plugins, so it did not work, I'll try now if it works. I'll leave an image of the plugins that I have that may be incompatible with another plugin.
Yeah, I'm really sorry about this plugin causing errors for everybody D: I really had little knowledge of coding at the time.. still don't tbh xD but at least I've figured out how to stop that loading bug... However, due to the weird way I coded this, I wouldn't have a clue how to edit this code to make it work right.
 

DragonX7

Villager
Joined
Feb 8, 2016
Messages
8
Points
27
RM Skill
Designer
i'm getting this error after i restore a save file and return to the world map (the only location where i have a minimap). i started a new game after i added the plugin. it occurs for both the upp_minimapWait and minimap plugin. the game works normally with the plugins turned off.
upload_2018-3-9_12-18-22.png
[doublepost=1520616072,1520616005][/doublepost]
i'm getting this error after i restore a save file and return to the world map (the only location where i have a minimap). i started a new game after i added the plugin. it occurs for both the upp_minimapWait and minimap plugin. the game works normally with the plugins turned off.
upload_2018-3-9_12-18-22.png

Nevermind, i just saw the previous post with the same error. sorry about that.
 

Fangzarie

NPC
Joined
Mar 28, 2018
Messages
1
Points
1
RM Skill
Gamer
Not sure if you're even still working on this plugin or not but I'm in love with it when it works. After the recent update, reloading a saved game where the map is showing seems to cause the issue the fastest. The only solution I could find was disabling the players ability to save on screens where the map is present, i.e. dungeons for me. This allows the game to store the array needed for the map however this is a very ugly fix sense it limits when the player can save.
I'd love to see a fix for this one day since have a map is vital for my game but I suppose what I have going for me now will work. Good luck getting it fixed if you're still working at it.
 

TheUnproPro

Boondoggle
Staff member
Resource Team
Partner
Joined
Oct 8, 2015
Messages
425
Points
280
RM Skill
Gamer
Yeah, I'm really sorry about that bug. One day I'll get around to fixing it if I can.
 
Joined
Jan 10, 2019
Messages
2
Points
2
RM Skill
Designer
Hello! Thank you for sharing this awesome script! I originally found it on RPG Maker web and it was perfect for my project. However, I discovered that you have this updated version here, so I immediately grabbed it. The only problem is that I need to be able to change the region setting through script calls or plugin commands, which were possible before, but it looks like you removed that option for this newer version. Is there any way to still do that? My maps will have hidden areas that only show up when switches are randomly flipped.
 

TheUnproPro

Boondoggle
Staff member
Resource Team
Partner
Joined
Oct 8, 2015
Messages
425
Points
280
RM Skill
Gamer
You shouldn't be using this what with the bugs it has and all. Apparently you can't save / load the game properly and I still haven't gotten around to remaking it
 

Daisetsu

NPC
Joined
Dec 22, 2017
Messages
1
Points
12
RM Skill
Writer
Nice Plugin!
Can someone help me please?
I got a little Problem. Everytime i opens the Menu with ESC the Map is gone.
How to fix that?
 
Top